11 Haziran 2014 Çarşamba

Minyatür Bahçeler; Terrarium



Uzun zamandır yapmayı istediğim ama materyallerinin bir türlü toparlayıp yapamadığım bir projeydi bu mini mini bahçeler. Sonunda minyatür figürleri ve az büyüyen bitkileri buldum sonunda.

Terrarium nedir?

Uzman olduğum bir konu olmadığı için bir bilene yönlendireceğim :) İşte tıklayıp yardım alacağınız bir site AĞAÇSAKAL

Terrarium için Bitki Seçimi?

Kaktüs dışında ne koyacağımı hangi bitkinin uygun olacağını bende bilmiyordum ve bu konuda HOBİ BAHÇEMİZ den yardım aldım.

Terrarium Nasıl Yapılır?


Cam kap için dizilim örneği (Dekoratif olsun diye taşları bir kat daha kullandım ben)

1- Kavanoz, kase, fanus, kadeh aklınıza gelebilecek her türlü kap kullanabilirsiniz. Bence biraz derin olması acemiler için daha kolay :) Önemli olan temiz ve steril olması. Ben bir süredir kullanmadığım saksı ve bir de salata kasemi kullandım.

2- En alta çakıl taşı yada benim gibi hediye çiçeklerin dekoratif taşlarını atmadıysanız onları kullanabilirsiniz. Taşı kullanmanın amacı fazla suyu çekmesini sağlamak. Hatta bu fikri evde deliği olmayan birkaç saksım içinde yapmayı planlıyorum.

3- Çakıl Taşlarının üzerine mangal kömürü. Mangal kömürünü çakıl taşı boyutunda parçalayıp koydum. Kömürün amacı ise bakteriyi önlemekmiş.

4- Torf, çiçek toprağını ekleyip bitkileri diktim. Bitkileri kafamdaki temaya göre yerleştirdim. Örneğin aşağıdaki fotoğrafda ki tema tepede ağaç altında sevgililer olmasını istedim. Bunun için en yüksek kısma ağacı diktim.



Sıra en keyifli kısma :) SÜSLEME

Agacı da diktikten sonra en heyecanlı kısma geldi. Temamda sevgililer olduğundan bir mini bir park olsun istedim. Agacın etrafındaki yeşil alanları Yalova gezisinde topladığım yosunlarla kapladım. Yakındaki bir inşaattan aldığım minik çakıl taşlarından yol yaptım :) Bir çift sevgili el ele banka oturmaya giderken tepenin başka köşesinde yalnız ve düşünceli bir adamı manzaraya karşı oturttum.

Ve Bitti

Yararlandığım Kaynaklar

http://hatirlikahve.blogspot.com.tr

http://www.yesildunya.net


2 yorum:

  1. peki bu diktiğiniz ağacın adı nedir? Harika olmuş bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bonzai kullanıyorlar ama ben koçtaş'ın çiçek bolumunden aldığım bir bitki adını bilmiyorum ne yazikki.

      Sil