14 Haziran 2017 Çarşamba

Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi


   Ankara Anneleri'nin daveti ile Ankara'nın Mamak ilçesinde yeni açılan Ali Kuşçu Gökbilim Merkezini ziyarete gittik.





   Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi astronomi ve uzay meraklılarına eşsiz bir deneyim sunuyor. 40 dönüm arazi üzerine inşa edilen rokete benzer binası ile daha girmeden vaaay! dedirtiyor :) Merkezde 7’den 77’ye her yaş grubunun dikkatini çekecek bir aktivite bulmak mümkün. İçerisinde sergi alanlarından, simülasyonlara kadar bir çok aktivite düşünülmüş. Merkezdeki alanlardan kısaca bahsedecek olursak bunlardan ilki ve ailecek en zevk aldığımız bölümü Planetaryum oldu.

Planetaryum; aslında bir sinema salonu ama buranın koltukları yatık şekilde ve ekren tepenizde. Burda dev teleskoplardan alınmış görüntüler ve uzayla ilgili filmler küresel bir perdede izlenebiliyor. Dijital teknoloji sayesinde yıldız ya da gök cismileri çok yakından incelenebiliyor. Küresel perde sayesinde 3 boyutlu etki yaratıldığı için uzay aracının içinde geziyor gibi izliyorsunuz.
⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱



Uzay Sergisi; Evren – Galaksi – Yıldız – Gezegen kırılımında ulaşılabilen ve gözlemlenebilen uzayla ilgili bilgiler ziyaretçilere sunuluyor. Sergide Kara Delikler, Solucan Delikleri, Karanlık Madde, Sicim Teorisi gibi teorileri de anlaşılır bir şekilde açıklayan düzenekler bulunmakta. Aynı zamanda rehberlerde gruplara bilgi hizmeti de sunuluyor.
⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱




STEM Atölyeleri ve Bilimsel Etkinlikler; Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik uygulamalarına olanak sağlayan merkez, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredatında ortaya çıkan “eğlenirken öğrenme” metodunu hayata geçirmekte. Merkez uygulamalı bilim, bilimsel drama ve gösteriler, kimya atölyesi, robot atölyesi, bilim fuar ve yarışmaları, film gösterimleri gibi bir çok etkinlik sunmakta.
⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱




10D Simülasyon salınları ve VR Oyunları; 10 D simülasyon salonlarında 3D gözlükler ve 6 eksene hareket edebilen özel koltuklarda film keyfi yaşatıyoruz. 16 farklı filmi izleyiciyle buluşturuyoruz. Sanal gerçeklik (VR) ve bilgisayar oyunları da ziyaretçilere eğlenceli deneyimler sunuyor.


Ayrıca Anaokulu ve kreş grupları için yaz okulu etkinlikleriyle birbirinden farklı 10 değişik atölye ile kaliteli aktiviteler vadediyor. Aşağıda atölyeler ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz daha detaylı bilgi için Ali Kuşçu Gökbilim Merkezininin web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱⟱

  

  

  





ADRES


Misket Mahallesi 624/2 Sokak No:3 06470 Mamak / Ankara

WEB

www.alikuscugokbilim.com


TELEFON


+90 312 369 25 75  / +90 542 299 25 75


EMAİL


info@alikuscugokbilim.com


ayrıca 7'den 77'ye dergisi de bizlere gönderdiği sayısının taması da "Uzay"




    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder