7 Mart 2016 Pazartesi

Gülshen Doğan ile Gebe ve Taze Anne Blogger Buluşması


   Organizatörlüğünü Gülsen'in yaptığı boy boy göbüşlü anneler ile çok keyifli bir etkinlikte bir araya geldik. Anne ve anne adayları ile sohbet eşliğinde kahvaltının tadı damağımda kaldı vallahi :) 





Samimi bir sohbet ortamında Bal Mantı'nın ağırladığı etkinlikte Mustela ve Balgat Koru Hastanesinden Dr. Ahmet Özek  bizlerleydi. 





Mustela ürünleri hakkında bilgiyi Türkiye Mustela Bölge Medikal İlişkiler Sorumlusu Eda Onaran'dan aldık. Aynı zamanda bir anne olarak bizlerin sorularını cevapladı. 




Dr. Ahmet bey gebelik de şeker yüklemesi, doğum ve gebelikte dikkat edilmesi gerekenler hakkında bizi bilgilendirdi ve bu konular ile ilgili notları aşağıda kısaca özetleyeceğim. 





İlk olarak en çok kafa karışıklığı yaratan "GEBELİK DE ŞEKER YÜKLEMESİ" konusu var. Ben de bu konuda doktorum Aydan Biri'ye danışmıştım zamanında. Dr. Ahmet Bey'de aynı hastanede ve aynı görüşü paylaşan bir doktor olarak Aydan Hanımın yazısını paylaşıyorum berde :)

Gebelik de geçici olarak ortaya çıkan kan şeker seviyesinin yükselmesine gebelik şekeri yani gestasyonel diyabet denir.
Gebelik sırasında plasentadan salgılanan bazı hormonlar annenin kan şekeri seviyesini yükseltirler. Annenin normal insülin seviyesi bu yükselen şekeri kontrol eder ve bebeğe fazla şeker geçmesi engellenir.
Bazı gebelerde anne artan kan şeker seviyesine karşılık yeterince insülin salgılayamaz.kan şekeri yükselir ve bu duruma gebelikte şeker hastalığı denir.

Bu durum kontrol altına alınmazsa
bebek anne karnında etkilenir.
Bebekte gebelik, yenidoğan, çocukluk ve erişkin hayatını etkileyecek kalıcı sorunlar ortaya çıkabilir.
Bu nedenle gebelik şekerinin tanısı önemlidir.
Özellikle riskli grup olmak üzere gebelerin tümüne şeker tarama yapılması bir çok ülkede kabul edilmiştir.
Bu amaçla yapılan testler belli miktarlarda 50 gr Tarama için ,75 gr,100 gr tanı için,şeker içirilmeli ile yapılır.
İçilen şeker ile ani kan şeker seviyesi yükseltilir ve annenin insülin cevabı kontrol edilir.
gebelikte artacak kan şeker seviyesini normal seviyede tutmak için gerekli insülin artışının olup olmayacağı kontrol edilmiş olur.
Kan şeker seviyesi çeşitli testler ile ölçülse bile hiç biri yükleme testindeki gibi insülin cevabını ölçemez o yüzden bu testlerin yerini alacak başka bir yöntem yoktur
Bilinmesi gereken önemli bir konu içilen şekerin bebeğe yada anneye bir zararının olmadığıdır.
Şekerli sıvıyı İçmek bazen anne için zor olabilir,mide bulantısı ve kusmaya yol açabilir.
Ama bebekte yada annede herhangi bir sorun oluşturmaz. 

Ben saçıma hiç boya kullanmadığım için bu konu hiç gündemime gelmemişti ki hayatımda saçım ile ilgili en büyük değişimi yaz başı 28 yaşımda ilk permamı yaptırarak gerçekleştirdim :) Neyse ki gebelikten önce!!!



"GEBELİKTE SAÇ BOYAMAK"

Gebelik süresince anne adayları dışarıdan aldığı kimyasal ajanlara karşı bebeğin zarar görme ihtimaline karşı daha hassas hale geliyor. Gebelik esnasında saç boyatma anne adaylarında bazı soru işaretlerine yol açıyor. Elbette ki gebelik esnasında dışarıdan alınan her türlü kimyasal hakkında bilinçli olmak gerekir. Çünkü bazı maddelerin anne karnındaki bebeğin gelişimini olumsuz etkilerini gösteren araştırmalar vardır, bununla birlikte bazı maddelerin de, etkilerinin olup olmadığı yeterli çalışma olmadığı için halen bilinmemektedir.
Piyasada bulunan ve en sık kullanılan saç boyaları ile ilgili yapılan araştırmalarda, bebek üzerinde zararlı bir etkisi net bilinmiyor. Ancak gebelik de kullanılan saç boyalarının çocukluk çağı ve ilerleyen yaşlarda oluşabilecek bir takım hastalıklarla bağlantılı olabileceğine dair yayınlanmış raporlar mevcut. Bu nedenle gebelik süresince ve hatta emzirme süresi boyunca saç boyasının kullanılmaması önerilmektedir. Saç düzelticiler içerdiği sodyum hidroksit ve bisülfit denilen kimyasal oluşumlar nedeniyle önerilmezken, perma için kullanılan kimyasal maddeler de saçlı deriden emilip kana karışabildiği için gebelik esnasında perme yapılmamalıdır.


Bir de doğumu konuştuk tabiki! Normal doğum, sezaryen doğum hakkında bilgiler aldık. Bu konuda doktorumuz normal doğumcu yada sezaryenci gibi bir kategoriye koymamız mümkün değil. Her ne kadar günümüzde normal doğum daha gündemde olsa da sezaryen gereken durumlarda bunun ne kadar önemli olduğunu da konuştuk. Doğumdan korkan bir kadının zorlanmaması gerektiğine inanan Ahmet Bey doğumun ancak anne ile iş birliği içinde olabileceğini söyledi. Kendi doğumumu düşünürsek ve her zaman bir ameliyat gibi gördüğüm sezaryenden korktum ve normal doğum korkum olmadığı için rahat bir doğum geçirdim ve bunun fiziksel olarak müsait olmam kadar benim de istekli olmam ve doktoruma güven duymamın da büyük etkisi olduğunu biliyorum :)


Etkinlik fotoğraflarımız ise Nazlı'nın gözünden :) Fotoğraf çekimine hobi gibi başlayıp tutkunu olmuş, sırf sevdiği için yapan şanslılardan o...


Bu kadar tatlı annelerle bir araya geleceksem elim boş gidemezdim değil mi? Bende evdeki malzemelerden birer toka yapıverdim :) Konuşma balonları olmadan bir etkinlik olur mu zaten :)





Eve Mustela'nın hediyeleri ile döndük. Ki Bartu'nun da gittiği çocuk doktorumuz Süer Bey'de Toprak için ne alayım dediğimde Mustela'yı önermişti. İşte mustela çantasından çıkanlar;

Rahatlatıcı Bacak Jeli
Şampuan
Çatlak Kremi
Pişik Kremi
Bebek Masaj Yağı


Ürünler hakkında bilgiyi direk Mustela'nın kendi sayfasından aldım. (www.mustela.com.tr)

Çatlak kremini kullanıyorum sonucu doğumdan sonra ancak yazabilirim sanırım, şu an 32. haftadayım ve bir çatlama yok :) Rahatlatıcı bacak jelini Bartu'nun okuldaki gebe öğretmeni ile paylaştım. Ben çalışmayıp evde uzun uzun dinlendiğim için onun daha çok ihtiyacı olacağını düşündüm. Deneyimlerini bekliyorum :) Şampuan ve güneş kremi Gülsen hediye etmişti bende vücut losyonunu alarak seriyi tamamladım :)

Çatlak Öncesi Krem:


ÖZELLİKLERİ: 


Hamileler ve yeni anneler için özel olarak formüle edilmiş, Mustela Çatlak Öncesi Kremi, doğal aktif içeriklerin yenilikçi bileşimi sayesinde çatlakların oluşumunun önlenmesine yardımcı olur:
  • Patentli aktif içerik Avokado Peptidleri sayesinde ciltteki gerginlik hissini rahatlatır, cilt elastikiyetinin güçlenmesini destekler ve cildin yumuşamasını ve rahatlamasını sağlar.
  • Karaçam ağacının özlerinden elde edilen çatlak önlemeye yardımcı patentli aktif içerik Galactoarabinactan ile esnekliği destekler, cildi yumuşak tutar. 
  • Balmumu ve Shea Yağı cildi besler ve nemlendirir. Cilde yumuşaklık verir.
Bebek Dostudur.
  • Hipoalerjenik formül*
  • Hamilelik döneminde kullanımı şüpheli bulunan hiçbir içeriği İÇERMEZ !  %0 Paraben, Phthalate, Phenoxyethanol, Bisphenols A ve S, Kafein ve Alkol
* Alerji riskini minimize edecek şekilde formüle edilmiştir. 
KANITLANMIŞ ETKİNLİK: 
Cildi yumuşatma ve cilt elastikiyetinin güçlenmesini destekleme etkisi test edilmiştir.

KULLANIM ÖNERİSİ: 
Çatlak Öncesi Kremi, hamileliğin ilk ayından itibaren ve doğumdan 3 ay sonraya kadar kullanınız. Sabah ve akşam karın bölgesine, göğüslere, kalçalara ve bacağın üst kısmına uygulayarak, tamamen emilene kadar masaj yapın.
Zengin yapısı kolayca ve hızlı bir şekilde ciltte emilir. 

İÇERİK VE DOĞALLIK: 
İçerik 
AQUA, DI-C12-13 ALKYL MALATE, ETHYLHEXYL COCOATE, CETEARYL ALCOHOL, DICAPRYLYL CARBONATE, HYDROLYZED SOY PROTEIN, BUTYLENE GLYCOL, CERA ALBA, LAURETH-23, GALACTOARABINAN, BUTYROSPERMUM PARKII, GLYCERYL STEARATE, 1,2-HEXANEDIOL, CETYL ALCOHOL, CETEARYL GLUCOSIDE, GLYCERYL CAPRYLATE, PARFUM, XANTHAN GUM, CETYL PALMITATE, COCOGLYCERIDES, SCLEROTIUM GUM, ZINC GLUCONATE, PENTYLENE GLYCOL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, SOPHORA JAPONICA FRUIT EXTRACT, HYDROLYZED AVOCADO PROTEIN, MALTODEXTRIN, CITRIC ACID, LUPINUS ALBUS SEED EXTRACT, TOCOPHEROL.

Rahatlatıcı Bacak Jeli:


ÖZELLİKLERİ: 


Hamilelik döneminde ağırlaşan yorgun bacaklar için özel olarak formüle edilmiş Mustela Rahatlatıcı Bacak Jeli, doğal kökenli aktif içeriklerin bileşimi sayesinde yorgunluğu alır, ferahlatıp rahatlatılmasına yardımcı olur:
  • Patentli aktif içerik Avokado Peptidleri sayesinde ciltteki gerginlik hissinin rahatlatılmasını, cilt elastikiyetinin güçlenmesini destekler ve cildi yumuşatır.
  • İçeriğindeki Mentol özleri sayesinde anında ferahlatır, rahatlık sağlar. 
Bebek Dostudur.
  • Hipoalerjenik formül*
  • Doğum öncesi ve sonrası dönemde kullanımı güvenlidir.
  • Hamilelik döneminde kullanımı şüpheli bulunan hiçbir maddeyi İÇERMEZ !  %0 Paraben, Phthalate, Phenoxyethanol, Bisphenol A ve S, Kafein ve Alkol

* Alerji riskini minimize edecek şekilde formüle edilmiştir. 
 KANITLANMIŞ ETKİNLİK: 
Rahatlatıcı etkinliği test edilmiştir.
KULLANIM ÖNERİSİ: 
Sabah ve akşam ayak tabanlarından basenlere kadar masaj yaparak uygulayınız.
Kremsi yapısı ile bacaklara anında ferahlama hissi vererek bacakların yorgunluğunu alır. Yağsızdır ve yapışmaz, ciltte hızla emilir. 
Daha hızlı ferahlama hissi için ürünü buzdolabında saklamanızı tavsiye ederiz.

İÇERİK VE DOĞALLIK:
İçerik 
Aqua, PEG-12 Dimethicone, Propylene Glycol Dipelargonate, 1,2-Hexanediol, Carbomer, Ethyl Ximenynate, Glyceryl Caprylate, Menthyl PCA, Menthol, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Hydroxide, Hydrolyzed Soy Protein, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Hydrolyzed Avocado Protein, Maltodextrin, Butylene Glycol, Lupinus Albus Seed Extract, Pentylene Glycol, CI 42090, Tocopherol, CI 47005.

Vitamin Bariyer 1.2.3 Pişik Kremi:


1-Pişiği önlemeye, cildi yatıştırmaya destek 
2- Koruma amaçlı her gün güvenli kullanım
3- Keyifli kullanım

NEDEN PİŞİK OLUŞUYOR?
Bebek cildi 0-2 yaş arası henüz gelişimini tamamlamadığından dış etkenlere karşı hassastır. İdrara ve dışkıya maruz kalma sonucu cildin koruyucu bariyeri hasar görür.

Yeni Vitamin Bariyer 1.2.3 Pişik Kremi Nasıl Etki Ediyor?
Patentli Avokado Özü, Avokado Perseose ile cildin koruyucu bariyerini destekler. 
Bir bitki özü olan patentli Alkasya Oxeoline ile cildin hasar görmemesi için destek olur.
Patentli Ayçiçeği Yağı Distilatı ile cilt bariyerine destek olur.

Yenidoğan Şampuanı:


ÖZELLİKLERİ: 
Doğumdan itibaren kullanılabilecek şekilde* özel olarak formüle edilmiştir, Mustela Bébé Dermo-cleansing bebeğinizin günlük banyo temizliği için idealdir:
  • Bebeğinizin tüm vücudu ve saçlı derisi  nazik tensiyoaktif maddeler sayesinde yumuşak ve etkin biçimde temizlenir.
  • Cildinin ve saçlı derinin narinliğini sabun içermeyen formülü sayesinde korur.
  • Kireçli sudan oluşan kuruluğu nemlendirici ajanlar sayesinde önlemeye yardımcı olurCildi rahatlatır ve nemlendirir.
  • Yumuşak formülü ile gözleri yakmaz.
Uzun saçlı bebekler ve saçları zor açılan çocuklarda saç temizliği için özel olarak geliştirilmiş Mustela Baby Shampoo kullanmanızı öneririz.

Patentli doğal aktif içerik olan Avokado perseose® ile zenginleştirilmiş yeni formülü sayesinde, Dermo-cleansing, bebeğinizin cilt bariyerini ve cildinin zenginliğini korumaya yardımcı olur.

* Yenidoğandan itibaren tüm bebek ve çocukların kullanımı için uygundur.

İÇERİK VE DOĞALLIK: 
%90 doğal kökenli içerik

Başlıca doğa aktif içerikler:
  • Avokado persesoe®: Cilt bariyerini destekleyen ve zenginliğini koruyan patentli doğal kökenli madde.
  • Gliserin: Nemlendirmeye destek olur.
  • Koko Glukosid (yumuşak tensiyoaktif): Nazikçe temizler.

Geri dönüşümlü formül (metot OCDE 302B).
%0 paraben, phthalate ve phenoxyethanol.

Toleransı yüksek ve hipoalerjenik formül*. Güvenliğiniz için dermatolojik ve pediatrik gözlem altında test edilmiştir.

İçerik 
Aqua/Water/Eau, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Myreth Sulfate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Coco-Glucoside, PEG-150 Distearate, Glyceryl Caprylate, Glycol Distearate, Parfum (Fragrance), Panthenol, Citric Acid, Potassium Sorbate, Persea gratissima (Avocado) Fruit Extract.

Geri dönüşüm
Geri dönüşüm için, boş şişeyi geri dönüşüm kutusuna atın.

*Alerjik reaksiyon risklerini en aza indirecek şekilde formüle edilmiştir.



1 yorum: